Radio Stesen Malaysia

You are here:
Home » Dari Penulis » Radio Stesen Malaysia

Radio Stesen Malaysia

 

Radio MalaysiaMalam ni saye nak mengimbau kenangan silam tuk saye sendiri, entah mule pasal ape tibe2 saye nak buat macam ni. Tade angin tade hujan saye rindu masa silam kat perantauan macam dulu sewaktu kat batam, tiap malem bila nak tidor selalu nak dengar redio stesen malaysia.

Macam-macam redio malaysia saye cube dengarkan cem Era Fm, Hot FM, Sinar FM, dan paling best Radio Best 104 Sensasi Selatan (Johor) radio ni yang selalu saye perdengarkan bila pagi dah mulai menjelma dan menunjukan, rancangan ape dulu saye dah lupa pun ๐Ÿ˜€ Pagi mulai jam 1 hingge nak subuh lagu-lagu slow rock kesukaan selalu saye dengarkan tak nak ade yang terlewat.

Pagi ni pule saye tengah dengar redio online Sinar-Fm, senang rasa hati dan sejuk bile dengarkan lagu-lagu sendu tempo dulu macam nak balik kat batam atau nak tengok malaysia dengan sebenar ๐Ÿ™‚

Tak ape rindu hanya sebatas ni saye rasa, ini cukup wat hati ni berbunga dan bersinar dari sekedar meluahkan rasa kecewa pade hari-hari yang saya lalui.

Tade rasa nak tinggal nasionalis pade negara, tapi ni soal perasaan dan kesuakaan tade siaapa nak bisa ganggu gugat perasaan ni tuk meraih kebahagiaan sejenak.

Maaf untuk warga malaysia jika tata bahasa saya tidak sesuai kaidah yang ada, ini hanya bahasa melayu yang saya masih ingati semasa ada di perantauan dulu (Batam)
  Posted by Nol komentar
   

Tinggalkan komentar anda

Nov
9
2011