Ngapak Purbalingga “Males”

You are here:
Home » Dari Penulis » Ngapak Purbalingga “Males”

Ngapak Purbalingga “Males”

 
Bismillah, . . .
Jian siki arep ngapa-ngapa kok rasane muales banget. Dina minggu kaya kiye kayane enake dolan maring ngendi karo batire kuwe la tembe enak. Tapi ko cuacane siki-siki agi mendung bae malah kaya arep udan kiye, dadi tambah males maning angger arep metu-metu. Kepengine si sing cuacane enak tur terang, dadi angger arep maring ngendi utawane arep ngapa-ngapa kuwe mandan kepenak.

 

Ya wong kuwe kabeh kersane gusti alloh, sing dadi wong kaya dewek ya kudu nerima apa sing dadi kehendake. Jane kabeh mau kuwe si ana hikmaeh nek dewek ngerti, cuma kadang awake dewek bae sing ora ngerti dadi anane ya kur ngresulah tok. Kaya enyong sing tembe due anak bocah cilik, mengganua ya karepe terang tur panas terus ben popoke bocah pada garing kabeh.

Tuli rasane kesel banget, wis angger wengi mesti kudu tangi sewayah-wayah nek bocah pipis. Di tambah maning esuke kumbahane sing wis numpuk rong ember gede wadah cet nunggu  giliran di kumbah 😀 . Ya di sabar-sabarna baen, emang wis dadi kewajibane wong due anak esih cilik ya kaya kuwe, apa baen sing wis kudune di lakoni ya di  lakoni karo bombong lan seneng baen. Arep ngresulah ya karo sapa, anane malah gawe bising mengko nek ngeluh lan ngeluh.

Sing penting siki ya nikmati baen nikmat sing di wei sekang gusti alloh, wong tembe due anak siji be rekasane kaya kiye, apa maning angger due anak akeh cilik-cilik ya? hahaha . . . mbuh kaya ngapa kesele.  Siki di niati baen karo bismillah, moga bisa dadi wong tua sing dadi panutan mengkone. Nggolet rejeki sing halal go anak bojo ben uripe tamah berkah lan sejahtera -amin, kan kuwe karepane setiap wong mbok?. Kaya kuwe disit la, jane akeh sing kepengin di ceritakna, tapi ya go ngesuk-ngesuk baen mbok sempet.

Kata kunci yang masuk:

  • bahasa purbalingga
  • puisi ngapak
  • puisi jawa ngapak
  • pantun ngapak banyumas
  • ngapak purbalingga
  • rasane kesel banget
  • status ngapak banyumasan
  • maning kaya kiye
  • wong dewek minggu
  • belajar bahasa ngapak purbalingga
  Posted by 27 Komentar
   
27 Komentar di » Ngapak Purbalingga “Males”  
  1. Anhar Wahyu says:

    Buset ngapak kabeh,hati-hati keseleo ntar…

  2. Yulis Samoa says:

    Iya mas.. Soalnya nenek saya tuh asli dari Pulau Jawa, tepatnya dari Muntilan.. Beneran lho mas.. So, komunikasi ama nenek juga kadang pake Bahasa Jawa selain Bahasa Indonesia tentunya…hihihi

  3. e susilo says:

    ?Mbak yulis : Jadi mbak yulis keturunan orang magelang ya 🙂 > bahasa yg sedikit berbeda dg aku, tp q ttp ngerti dan bisa (q 2 taon bareng sm org muntilan-magelang di riau mbak).

 

Tinggalkan komentar anda

Dec
5
2010